DISTRIBUIȚI
A vial labelled "Astra Zeneca COVID-19 Coronavirus Vaccine" and a syringe are seen in this illustration taken March 10, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Polonia va dona 400.000 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 Taiwanului, conform unui anunţ făcut sâmbătă de Ministerul Sănătăţii de la Varşovia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Taiwanul se confruntă cu un focar relativ redus de infecţii cu noul coronavirus, pe care reuşeşte să-l ţină sub control, iar rata vaccinării este de doar aproximativ 5% din populaţia de 23,5 milioane de persoane.


Citeşte şi: O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Africa de Sud. Mutaţiile sale sunt încă sub lupa cercetătorilor – Black News

Taiwanul a primit deja aproximativ 6 milioane de doze de vaccin din partea Japoniei şi Statelor Unite ale Americii, ceea ce-i permite să-şi accelereze programul de inoculare despre care se spune că a suferit întârzieri din cauza Chinei, deşi Beijingul neagă că ar fi încercat să-l obstrucţioneze, notează Reuters.

Polonia a anunţat că această donaţie sub forma de vaccinuri este rezultatul unei acţiuni diplomatice de reciprocitate, după ce Taiwanul a ajutat Polonia în primul val al pandemiei prin donarea de echipamente medicale.

Citeşte şi: Biden scoate din arhiva secretă documente clasificate privind 9/11 – Black News

„Rememorând acest gest important, Varşovia va oferi Taiwanului 400.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului pentru a accelera programul de vaccinare. Creşterea numărului global de oameni vaccinaţi este în interesul tuturor”, conform comunicatului diplomaţiei poloneze.

Recent, Slovacia, Cehia şi Lituania au donat sau au anunţat că vor dona vaccinuri Taiwanului, care a respins în repetate rânduri oferte similare din partea Beijingului, invocând neîncrederea în vaccinurile produse în China.