DISTRIBUIȚI
NBC Washington

Doi genişti polonezi au fost ucişi şi alţi patru răniţi marţi în explozia unor elemente de muniţie pe care trebuiau să le dezamorseze şi să le ridice de la faţa locului, a anunţat ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, pe contul său de Twitter, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aceste muniţii datează din cel de Al Doilea Război Mondial, potrivit presei locale.


Citește și : Damascul avertizează Turcia că nu va permite atacarea teritoriului sirian

Potrivit autorităţilor civile şi militare poloneze, explozia a avut loc într-un complex forestier în apropiere de Kuznia Raciborska, din regiunea Silezia (sud). Doi dintre cei patru răniţi, în stare gravă, au fost transportaţi cu elicopterul la spitale din regiune.

Militarii făceau parte din Batalionul 6 de paraşutişti cu sediul la Gliwice, în regiunea Silezia. Potrivit poliţiei, aceştia au fost trimişi să dezamorseze obuze vechi de artilerie descoperite în urmă cu câteva zile de civili în zonă.

La 74 de ani de la încheierea conflictului, descoperirile unor obuze neexplodate care datează din cel de Al Doilea Război Mondial sunt încă frecvente în Polonia, teatrul unor lupte în 1939 şi în 1944-45. În pădurea Kuznia Raciborska s-ar afla un număr mare de obuze rămase neexplodate, potrivit AFP.

Citește și : Casa Albă împiedică un diplomat să depună mărturie în Congres în afacerea ucraineană