DISTRIBUIȚI
Ads of the World

Autorităţile poloneze au arestat o femeie suspectată că acţiona împreună cu complici cu scopul de a provoca tensiuni cu Ucraina vecină, au anunţat oficiali polonezi în domeniul securităţii scrie BBC News, potrivit news.ro.

”Ekaterina C” urma să fie expulzată ”în curând” a anunţat Agenţia poloneză de Securitate Internă (Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, ABW).


Citeşte şi: Autorităţile din Malaezia au ieşit din casa fostului premier cu 72 de saci cu bani şi bijuterii

Altor patru persoane li s-a interzis să intre pe teritoriul polonez, potrivit aceleiaşi surse.

Agenţia a ”neutralizat” două ”reţele ruse de război hibrid” vizând Polonia, a declarat un purtător de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn.

Războiul ”hibrid” include răspândirea de ştiri false cu scopul schimbării unor atitudini publice.

Polonia se află în alertă în urma unor încercări ale Kremlinului de a influenţa opinia publică poloneză, după ce Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014.

Polonia, un stat membru UE şi NATO, este unul dintre cei mai vocali critici ai politicii externe ruse, în special a intervenţiei militare ruse în Ucraina.

Polonezii continuă de asemenea să se resimtă de pe urma ostilităţilor polonezo-ucrainene din perioada sovietică şi celui de-al Doilea Război Mondial.

Zaryn a declarat pentru Radio Polonia că ABW deţinea informaţii potrivit cărora Rusia ”nu doar influenţează cetăţeni polonezi să întreprindă anumite acţiuni împotriva Poloniei şi în interesul Rusiei, ci le şi finanţează activităţile”.

Citeşte şi: Romaero a semnat cu Israelul un acord ce permite exportul sistemelor antirachetă Iron Dome

El nu a oferit precizări despre presupusele reţele de război hibrid.

Însă a spus că ele erau angajate în ”alimentare animozităţii polonezo-ucrainene în sfera politică şi socială şi (în) subminarea interpretării istoriei poloneze, înlocuind-o cu cersiunea rusă”.

Guverne occidentale acuză Rusia că răspândeşte ştiri false despre războiul din Ucraina şi alte probleme sensibile, cu scopul de a slăbi susţinerea publică faţă de politici UE şi NATO.