DISTRIBUIȚI

Ministerul polonez privind digitizarea a criticat noile reguli prevăzute de Uniunea Europeană care au drept scop schimbarea modului în care companiile de internet folosesc produse media, muzicale, de ştiri şi alte conţinuturi postate pe internet, informează vineri site-ul TheNews.pl, potrivit agerpres.

Parlamentul European s-a pronunţat miercuri, cu 438 de voturi ”pentru” şi 226 de voturi ”împotrivă”, în favoarea unor noi măsuri ce au drept scop reducerea pirateriei pe internet şi creşterea profiturilor artiştilor de pe urma unor lucrări disponibile pe internet. Criticii au avertizat însă că noile măsuri ar putea limita libertatea pe internet şi ar duce la cenzură.


Citeşte şi: Probleme mari la reţeaua de gaze din Boston. Zeci de explozii şi incendii au dus la rănirea mai multor oameni – VIDEO

Într-un comunicat difuzat joi, ministerul polonez a afirmat că preconizatele măsuri contravin unei propuneri de compromis care a fost elaborată în iulie în timpul preşedinţiei bulgare a UE şi care a inclus poziţia guvernului polonez.

Propunerea respectivă a suferit modificări ulterior, în cursul unei dezbateri în Parlamentul European, astfel că ea nu mai este acceptabilă, a precizat ministerul polonez, adăugând că este preocupat să existe siguranţa ca orice noi reguli să nu afecteze libertatea cuvântului.

Odată cu ”unda verde” dată către europarlamentari noilor măsuri propuse, pasul următor îl reprezintă negocierile cu Comisia Europeană şi cu ţările membre în mod individual, pentru reconcilierea diferitelor lor poziţii, votul final urmând să aibă loc anul viitor, potrivit unor relatări din presă.

Citeşte şi: Cadou EXCENTRIC pentru Erdogan. Emirul Qatarului i-a dăruit preşedintelui turc cel mai scump avion