DISTRIBUIȚI

Polonia va construi în oraşul Brzeg (sud-vest) cea mai modernă închisoare din Europa, informează joi agenţia de presă PAP, potrivit agerpres.

Costurile sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de zloţi (119 milioane de euro).


Centrul va putea primi până la 1.500 de deţinuţi, câteva sute dintre aceştia având posibilitatea de a lucra în atelierele care vor fi amenajate în interiorul închisorii, care ar urma să fie finalizată în anul 2021.

Citeşte şi: Coree de Nord a publicat zeci de fotografii de la lansarea ultimei sale rachete intercontinentale

Ministrul adjunct al justiţiei, Patryk Jaki, a declarat că, ani la rând, sistemul penitenciar din Polonia nu a beneficiat de niciun fel de program de modernizare. „Schimbăm acest lucru. Prin măsurile noastre, printre care investiţii de genul celei de la Brzeg, aducem sistemul penitenciar din secolul al XIX-lea direct în secolul al XXI-lea”, a apreciat oficialitatea poloneză.

Generalul Jacek Kitlinski, directorul general al sistemului penitenciar polonez, a declarat că, datorită programului de modernizare a acestui sistem, există şansa unei îmbunătăţiri a condiţiilor din închisori, ceea ce va duce totodată la creşterea efectelor resocializării. Generalul Kitlinski a subliniat că, din cauza anilor îndelungaţi de neglijenţă, numeroase închisori poloneze nu îndeplinesc standardele actuale însă, datorită eforturilor în curs, situaţia se îmbunătăţeşte.