DISTRIBUIȚI
Getty, AFP

Numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 în Polonia s-a dublat în mai puţin de trei săptămâni şi depăşeşte acum pragul de 200.000, a declarat Ministerul Sănătăţii polonez, anunţând un nou record zilnic de 10.040 de noi infectări, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Polonia înregistrează în prezent 202.579 de cazuri şi 3.851 de decese legate de COVID-19. Numărul infectărilor a depăşit 100.000 pe 4 octombrie.


Citeşte şi: Preşedintele Bulgariei se autoizolează în aşteptarea unui test de coronavirus

Camera inferioară a Parlamentului polonez se va reuni miercuri în sesiune de urgenţă pentru a discuta un proiect de lege propus de partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) şi conceput pentru a debloca sistemul de sănătate copleşit de numărul mare de cazuri de COVID-19.

Reuniunea urma să aibă loc marţi, însă a fost amânată la cererea opoziţiei care a afirmat că are nevoie de mai mult timp pentru a analiza propunerea.

Citeşte şi: Pandemia grăbeşte transferul muncii de la oameni la roboţi

Consilierul guvernamental pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, Andrzej Horban, a declarat miercuri dimineaţă că limita superioară a sistemului de sănătate polonez este de 10.000 de cazuri.

Miercuri, în Polonia, erau ocupate 9.439 de paturi de spital de către pacienţii cu COVID-19 şi 757 erau conectaţi la sisteme de ventilaţie, comparativ cu 8.962 şi 725 cu o zi înainte, a precizat ministerul.