DISTRIBUIȚI

Echipele de intervenție au salvat cinci persoane care au fost îngropate în zăpadă în urma unei avalanșe produse miercuri în Munții Tatra din sudul Poloniei, au anunțat serviciile de salvamont poloneze, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Avalanșa s-a produs la 24 de kilometri sud de stațiunea balneară Zakopane, pe muntele Rysy, cel mai înalt vârf muntos din Polonia, care se ridică la 2.503 de metri deasupra nivelului mării.


Citește și : Forumul de Afaceri Republica Moldova-România se desfăşoară la Chişinău

”Starea de sănătate a trei persoane este gravă. o pesoană a fost deja transportată la spitalul din Zakopane. Elicopterul nostru transportă alte victime”, a declarat pentru postul de televiziune polonez TVN24, unul dintre mmebrii echipei de intervenție, Stanislaw Krzeptowski-Sabala.

Agenția de știri PAP a relatat că serviciile de salvamont a stabilit la moderat nivelul pericolului de avalanșă din munții Tatra. Asta înseamnă că avalanșele se pot produce, în special pe pantele abrupte.

Citește și : Președintele Serbiei i-a cerut ajutorul lui Trump pentru găsirea unei soluţii sustenabile şi durabile pentru Kosovo