DISTRIBUIȚI
Getty, AFP

Polonia ar putea atinge vârful contagierii cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în câteva zile, a apreciat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varşovia, Piotr Muller, relatează agenţia de presă Reuters, potrivit agerpres.

”Se pare că, dacă ne vom menţine disciplina, există o şansă ca această infecţie să-şi poată atinge maximul în zilele următoare, pentru ca apoi să scadă uşor”, a declarat Muller pentru postul public de televiziune polonez TVP.


Citeşte şi: Un bebeluş din Filipine a murit de coronavirus

Anterior, premierul Mateusz Morawiecki a apreciat că în Polonia vârful epidemiei COVID-19 s-ar putea înregistra în mai sau iunie.

El a anunţat joi că restricţiile de circulaţie vor fi extinse. Marile centre comerciale operează în regim restrâns, iar cinematografele, teatrele şi locurile de divertisment rămân închise până la 19 aprilie.

Transportul aerian şi feroviar pe rute internaţionale, suspendat pe 15 martie, va rămâne interzis până la 26 aprilie, a precizat Morawiecki.

Citeşte şi: Mai marii Europei au hotărât un plan de susţinere de 500 de miliarde de euro

Frontierele poloneze sunt închise până la 3 mai.

Oficialităţile le-au recomandat polonezilor să petreacă acasă Paştele (12 aprilie) şi să evite orice călătorii neesenţiale.

În Polonia, primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost consemnat la 4 martie, iar primul deces cauzat de COVID-19 pe 12 martie. Până joi seară, în această ţară s-au înregistrat 5.575 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 174 fatale.