DISTRIBUIȚI
InfoMigrants

Polonia a mobilizat aproape 6.000 de militari la frontiera cu Belarus, în cadrul măsurilor de securitate aplicate pentru oprirea imigranţilor extracomunitari care încearcă să ajungă în spaţiul Uniunii Europene, informează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

În ultimele zile, numărul militarilor polonezi detaşaţi la frontiera dintre Polonia şi Belarus a crescut de la 3.000 la aproape 6.000.


Citește și: Un consilier guvernamental britanic consideră ESENŢIALĂ accelerarea administrării dozei BOOSTER

„Aproape 6.000 de militari din diviziile 12, 16 şi 18 au fost mobilizaţi la frontiera Poloniei cu Belarus”, a declarat marţi Mariusz Blaszczak, ministrul Apărării de la Varşovia.

„Militarii oferă susţinere Poliţiei de Frontieră, pentru a nu permite pătrunderile ilegale ale imigranţilor”, a precizat Mariusz Blaszczak.

În cursul zilei de luni, Poliţia de Frontieră poloneză a depistat 612 tentative de trecere ilegală a frontierei. De la începutul lunii octombrie, au fost raportate 9.600 de tentative de trecere a frontierei în mod clandestin.

Polonia a decretat starea de urgenţă în regiunile situate la frontiera cu Belarus şi intenţionează să construiască un gard pe acest segment de frontieră.

Citește și: ONU: Sancţiunile împotriva Iranului ameninţă dreptul fundamental la sănătate al iranienilor

Uniunea Europeană şi Administraţia de la Varşovia acuză regimul Aleksandr Lukaşenko de facilitarea tranzitului imigranţilor extracomunitari spre spaţiul UE ca ripostă la sancţiunile impuse de Bruxelles. Administraţia Aleksandr Lukaşenko a negat acuzaţiile.

Cel puţin şapte solicitanţi de azil au murit în ultimele luni la frontiera dintre Belarus şi Polonia, iar organizaţiile pentru drepturile omului denunţă încălcări ale dreptului internaţional.