DISTRIBUIȚI
LRT

Soldaţi ai armatei poloneze au început să construiască miercuri după-amiaza un gard de-a lungul frontierei Poloniei cu Republica Belarus, informează joi dpa, potrivit agerpres

Trei kilometri de gard au fost deja construiţi, a informat pe Twitter ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, în timp ce Polonia încearcă să oprească afluxul de migranţi ce traversează ilegal frontiera sa, care este şi o frontieră externă a Uniunii Europene (UE).


Citește și : Reuniune extraordinară a miniştrilor de interne din UE privind situaţia din Afganistan

De la începutul lui august au fost înregistrate mai mult de 3.000 de tentative de trecere a frontierei, a anunţat joi poliţia de frontieră poloneză.

Potrivit agenţiei de presă PAP, prima secţiune a barierei înalte de 2,5 metri este construită lângă localitatea Zubrzyca Wielka, la circa 60 de kilometri est de oraşul Bialystok.

Prioritatea este de a securiza secţiunile frontierei de pe uscat, în jur de 190 de kilometri. Varşovia plănuieşte să construiască apoi un gard acolo unde râul Bug separă cele două ţări. O sârmă ghimpată a fost deja trasă de-a lungul a 130 de kilometri, în iulie.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat la sfârşitul lui mai că Minskul nu va opri migranţii să intre în UE, ca răspuns la înăsprirea sancţiunilor occidentale împotriva fostei republici sovietice.

Citește și : Operaţiunile de evacuare din Afganistan se apropie de final! Aproape 100.000 de oameni au reuşit să scape din infern

De atunci, în special Lituania se confruntă cu un aflux de migranţi din Orientul Mijlociu, care ajung în această ţară a UE traversând frontiera cu Belarus.

Recent, a crescut presiunea şi asupra Poloniei, ceea ce a determinat guvernul condus de partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) să adopte o poziţie dură în problema migraţiei.