DISTRIBUIȚI

Polonia a achiziţionat peste 60 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la şase producători, a anunţat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Polonia intenţionează să vaccineze întreaga populaţie adultă, circa 30 de milioane de oameni, scop pentru care va înfiinţa circa 8.000 de puncte de vaccinare în toată ţara, ceea ce va fi una din cele mai mari provocări logistice cu care s-au confruntat până acum serviciile sale sanitare.


Citeşte şi: ONU cere Rusiei să plece din Crimeea

„Suntem asiguraţi, iar acum este momentul pentru o mare provocare, şi anume implementarea Programului Naţional de Vaccinare împotriva COVID-19”, a scris premierul pe Facebook.

Şeful cancelariei premierului, Michal Dworczyk, a menţionat într-o conferinţă de presă marţi că deocamdată guvernul dispune de suficiente aplicaţii din partea unor entităţi care doresc să opereze puncte de vaccinare pentru a permite imunizarea a 180.000 de persoane.

Citeşte şi: Camera Comunelor adoptă un proiect de lege controversat referitor la Brexit

Totuşi, guvernul s-ar putea confrunta cu probleme în a-i convinge pe oameni să se vaccineze. Un recent studiu realizat de CBOS a arătat că aproape jumătate dintre polonezi nu intenţionează să se vaccineze, notează Reuters.

Până marţi, în Polonia, care are 38 de milioane de locuitori, au fost raportate de la debutul pandemiei 1.076.180 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 20.592 decese.