DISTRIBUIȚI
Politico Europe
epa04485542 A participant holds the Polish flag during the 'March of Independence' marking Polish Independence Day in Warsaw, Poland, 11 November 2014. Poland's Independence Day marks the restoration of Poland's independence at the end of the First World War, 11 November 1918, after being partitioned for 123 years by Austria-Hungary, Prussia, and Russia. EPA/JACEK TURCZYK POLAND OUT

Peste 50.000 de cetăţeni străini au solicitat permise de şedere în Polonia de la începutul acestui an, dintre care 30.500 au obţinut aceste documente, relatează luni agenţia de presă poloneză PAP, potrivit agerpres.

Un procent de 89% din totalul cererilor au vizat permise de şedere temporară (majoritatea legate de intenţia de a găsi un loc de muncă în Polonia), în 9% din cazuri a fost vorba de permise de şedere permanentă, iar 2% au fost permise de rezidenţă în UE de lungă durată.


Citește și : Belarusul critică amplasarea unui steag al comunităţii LGBT pe clădirea ambasadei britanice la Minsk

Din totalul cererilor, 63% au fost completate de cetăţeni ucraineni, aceştia fiind urmaţi de belaruşi, indieni, vietnamezi şi georgieni.

Biroul pentru Străini polonez a menţionat că de la începutul anului 1.000 de cetăţeni străini au solicitat protecţie internaţională, în scădere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre aceste cereri, 68% au fost înaintate de cetăţeni ruşi. Doar 123 de străini au îndeplinit toate criteriile pentru acordarea statutului de refugiat.