DISTRIBUIȚI

Polonezii s-au grăbit să se înscrie pe listele pentru vaccinare anti-COVID-19 joi dimineaţă după ce guvernul de la Varşovia a deschis în mod neaşteptat în cursul nopţii înregistrarea pentru persoanele cu vârsta peste 40 de ani, o schimbare bruscă care a condus la prăbuşirea sistemului de înregistrare online în urma numărului mare de accesări, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Peste 2 milioane de polonezi au fost până în prezent vaccinaţi cu ambele doze, însă principalul consilier al premierului polonez, responsabil cu programul de vaccinare, a declarat că guvernul a decis să extindă accesul la program din cauza numărului mic de înregistrări în rândul polonezilor în vârstă.


Citeşte şi: Italia PRELUNGEŞTE restricţiile până la sfârşitul lui aprilie – Black News

„În acest moment, înregistrarea este deschisă pentru toate persoanele peste 60 de ani”, a declarat Michal Dworczyk pentru postul de radio privat RMF FM.

„În ultimele două zile, înregistrarea în cazul persoanelor peste 60 de ani a încetinit, aşa că am decis să începem înregistrarea persoanelor care şi-au exprimat disponibilitatea de a se înscrie (pentru vaccinare) în ianuarie”, a declarat el.

Michal Dworczyk a adăugat că persoanele cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani care şi-au declarat disponibilitatea de a fi vaccinate au trimis cereri în cursul nopţii.

Citeşte şi: Veşti bune de la CDC: Persoanele vaccinate NU mai pot transmite coronavirusul – Black News

Polonia a raportat joi un nou record zilnic de 35.251 de cazuri de COVID-19, conform datelor Ministerului Sănătăţii, în condiţiile în care ţara se confruntă cu al treilea val al pandemiei care a condus la suprasolicitarea serviciilor sanitare.

În total, ţara cu 38 de milioane de locuitori a raportat 2.356.970 de cazuri de coronavirus şi 53.665 de decese asociate COVID-19.