DISTRIBUIȚI
TVP

Agenţia de contrainformaţii poloneză ABW a reţinut un cetăţean polonez, care a fost plasat în arest preventiv, sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei, potrivit dpa şi Polskie Radio, transmite și agerpres.

Biroul procurorului general a indicat într-un comunicat luni că bărbatul identificat ca Piotr S. este acuzat de activitate în folosul unui serviciu de informaţii străin şi deţinere ilegală a unei arme de foc.


Citeşte şi: Alberto Fernandez a câştigat alegerile prezidenţiale din Argentina

Potrivit postului televiziunii publice poloneze TVP Info, acesta activa pentru serviciile de informaţii ruse.

O purtătoare de cuvânt a procurorului general a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Bărbatul, de naţionalitate poloneză, a fost arestat vineri de către ABW. Autorităţile au efectuat percheziţii la locul de muncă al acestuia şi la domiciliul său, confiscând o armă de foc, muniţii şi mai multe documente şi dispozitive electronice de stocare a datelor.

Citeşte şi: Scandal sexual în Congresul american! O democrată este forţată să demisioneze – VIDEO

Percheziţii au avut loc şi la domiciliile persoanelor care au intrat în contact cu Piotr S. şi o altă armă de foc cu muniţia aferentă fiind descoperită în cursul acestora.

Judecătorul de instrucţie a dispus o perioadă de arest preventiv de trei luni pentru suspect.

Potrivit unor media poloneze, care citează TVP Info, bărbatul reţinut era angajat al Agenţiei pentru proprietăţi militare, organism aflat în subordinea directă a ministrului polonez al apărării.