DISTRIBUIȚI

Un poliţist american, decedat a doua zi după ce manifestanţi pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul în ianuarie, a murit din cauze „naturale” după două accidente vasculare cerebrale (AVC), potrivit raportului de autopsie publicat luni, notează AFP, potrivit agerpres.

Soarta lui Brian Sicknick i-a emoţionat pe mulţi americani, şocaţi de atacul împotriva sediului Congresului. Corpul său a fost expus la Capitoliu, o onoare excepţională, iar Joe Biden i-a adus un omagiu la faţa locului.


Citeşte şi: Ancheta Wirecard CUTREMURĂ Germania: Elita politică și financiară a fost prinsă într-un SCANDAL imens! – Black News

Surse anonime, citate de New York Times, au afirmat mai întâi că a fost lovit cu un stingător, o versiune a faptelor respinsă ulterior. Moartea sa rămăsese un mister, la mai mult de trei luni de la incident.

Brian Sicknick a suferit două accidente vasculare cerebrale, a concluzionat în cele din urmă medicul legist al capitalei federale Washington, Francisco J. Diaz.

În raportul său, medicul legist a retrasat orele dinainte de moartea acestui bărbat de 42 de ani.

La 6 ianuarie, în jurul orelor 14.20, poliţistul a fost stropit cu o substanţă chimică „afară”, în faţa Capitolului. Apoi, în jurul orelor 22.00, Brian Sicknick, 42 de ani, s-a prăbuşit în incinta Capitoliului înainte de a fi dus cu ambulanţa la un spital din Washington.

El a decedat a doua zi, 7 ianuarie, „în jurul orelor 21.30”, la spital.

„Circumstanţele decesului: naturale”, a concluzionat medicul legist.

La 15 martie, autorităţile americane au inculpat doi bărbaţi, acuzaţi că l-au stropit cu un „spray anti-urs”, un aerosol puternic folosit în zonele sălbatice din Statele Unite pentru a respinge aceste mamifere mari.

Julian Khater, 32 de ani, şi George Tanios, 39 de ani, fac obiectul a nouă capete de acuzare, printre care „agresarea unui poliţist cu o armă periculoasă”, dar nu sunt urmăriţi penal pentru omor.

Alte patru persoane au murit în urma acestei lovituri în forţă: o manifestantă împuşcată de un poliţist, Ashli Babbitt, şi alte trei persoane din motive medicale separate.

Citeşte şi: Omega-3 şi vitamina D reduc riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 – Black News

La 14 aprilie, Departamentul american de Justiţie a anunţat că nu va demara o urmărire penală împotriva poliţistului care a împuşcat-o pe Ashli Babbitt, moartă la 35 de ani, considerând că nu există „suficiente dovezi pentru a justifica urmărirea penală”.

Acuzat de „incitare la insurecţie” de Camera Reprezentanţilor, fostul preşedinte Donald Trump a fost achitat de Senat la finalul unui proces în februarie.