DISTRIBUIȚI
Reuters

Riadul a confirmat autorităţilor turce că pot să percheziţioneze Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, în cadrul anchetei cu privire la dispariţia jurnalistului saudit de la ziarul american Washington Post, Jamal Khashoggi, constatată după ce acesta a intrat în sediul acestei misiuni diplomatice, relatează Reuters, conform news.ro.

”Clădirea consulatului va fi percheziţionată în cadrul anchetei”, în pofida faptului că misiunile diplomatice consulare beneficiază de un statut de extrateritorialitate, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului turc de Externe, Hami Aksoy.


Citeşte şi: 10.000 de oameni au fost evacuaţi după explozia unui depozit militar

Ministerul a precizat că ancheta ”continuă intens”.

Saudiţii susţin că Jamal Khashoggi a ieşit din consulat după ce a intrat în el, marţi, însă turcii spun că nu au proba care să arate acest lucru. Poliţia turcă afirmă că ea crede că jurnalistul saudit a fost ucis în interiorul consulatului.

Citeşte şi: Un nou cutremur puternic s-a produs în Indonezia. Bilanţul dezastrului de luna trecută a depăşit 2000 de morţi

Jamal Khashoggi s-a exilat în Statele Unite în urmă cu un an, de teama unor represalii din cauza opiniilor sale. El a plecat din Arabia Saudită în septembrie 2017, când autorităţile l-au somat să nu se mai exprime pe Twitter.

În acest an el a scris o serie de articole publicate de cotidianul The Washington Post, în care denunţa atitudinea Riadului faţă de Qatar şi şi-a exprimat indignarea faţă de Războiul din Yemen, represiunea politică şi cenzură.