DISTRIBUIȚI

Un presupus jihadist, suspectat că voia să comită un atentat la Sevilla, în sudul Spaniei, a fost arestat în Maroc, a anunţat Ministerul spaniol de Interne, relatează AFP, potrivit news.ro.

Contactat de AFP, ministerul nu a vrut să precizeze dacă acest bărbat, care locuieşte la Sevilla, voia să acţioneze în timpul săptămânii Paştelui, când sute de mii de turişti vizitează capitala andaluză pentru a asista la procesiuni catolice.


Citește și: Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a decedat după ce s-a împuşcat în cap

”Poliţia naţională şi serviciile de informaţii spaniole şi marocane au efectuat o operaţiune antiteroristă (…) care s-a soldat cu arestarea în Maroc a unui presupus jihadist ce prevedea să comită un atentat la Sevilla”, a anunţat miercuri ministerul într-un comunicat.

Forţele de ordine au percheziţionat miercuri după-amiaza domiciliul acestui bărbat, a Sevilla. Spania se află din 2015 la nivelul 4 – din 5 ale alertei antiteroriste.

Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

Spania a fost îndoliată în două rânduri de atentate jihadiste de anvergură, în 2004, când bombe au explodat în trenuri, la periferia Madridului, omorând 191 de persoane, şi în 2017, când un dublu atentat s-a soldat cu 15 morţi la Barcelona şi Cambrils, în Catalonia.

Potrivit site-ului spaniol de ştiri El Confidencial, care citează surse anonime, suspectul intenţiona să treacă la fapte în timpul sărbătorilor de Paşte, scrie Reuters.