DISTRIBUIȚI
Reuters

Poliţia britanică a arestat joi 17 persoane la Londra în cadrul unei operaţiuni împotriva traficului de persoane şi în urma căreia au fost salvate 29 de femei, relatează agenţiile EFE şi Press Association, potrivit agerpres.

Cele 29 de victime, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, au fost eliberate de agenţii Poliţiei Metropolitane din Londra (Met) cu sprijinul poliţiei române.


Citește și: SUA anunță câți militari vor fi păstrați în Siria

Operaţiunea s-a desfăşurat în mai multe cartiere din Londra, unde au fost efectuate 16 percheziţii. Suspecţii, cu vârste cuprinse între 17 şi 50 de ani, au fost arestaţi sub acuzaţia de implicare în activităţi de sclavie modernă, prostituţie, delicte legate de droguri şi posesie de arme paralizante.

Arestările au fost efectuate în urma unei investigaţii internaţionale în care au fost implicate poliţia britanică, poliţia română, Ambasada României la Londra şi Europol, acţiunea fiind de asemenea sprijinită de mai multe organizaţii de ajutorare a victimelor sclaviei moderne, precum cea denumită ‘Refuge’.

Citește și: Tusk: Odată ieșită din UE, Marea Britanie va fi un ‘jucător de mâna a doua’

”Poliţia Metropolitană din Londra recunoaşte gravitatea fenomenului sclaviei moderne şi efectul ei asupra vieţii oamenilor”, a declarat detectivul Richard McDonagh, membru al unităţii poliţiei britanice de combatere a sclaviei moderne.

La rândul său, un purtător de cuvânt al poliţiei române a declarat presei britanice că această operaţiune este un exemplu de ”cooperare bilaterală excelentă, organizată în mod simultan în ambele ţări şi în perfectă coordonare”.