DISTRIBUIȚI

O imigrantă din El Salvador a murit după ce a fost imobilizată cu brutalitate de patru poliţişti pe coasta Caraibelor din Mexic, într-o acţiune ce aminteşte de moartea lui George Floyd în SUA, anul trecut, informează dpa, potrivit agerpres.

Femeia de 36 de ani din El Salvador, identificată drept Victoria Salazar Arriaza, a murit în oraşul-staţiune Tulum din Peninsula Yucatan, după ce poliţiştii i-au legat mâinile, iar unul a imobilizat-o la sol, potrivit mass-media locale.


Citește și : Un deputat rus cere pedepse mai aspre pentru cei care-l INSULTĂ pe Putin

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale arată cum o poliţistă pune la un moment dat genunchiul pe spatele imigrantei. Trupul neînsufleţit al acesteia din urmă este văzut apoi în spatele unei camionete.

Cei patru poliţişti au făcut uz disproporţionat de forţă atunci când au arestat-o pe femeie şi ei au fost arestaţi sub suspiciune de feminicid, a anunţat luni procurorul statului mexican Quintana Roo.

O autopsie a relevat că o fractură a două vertebre cervicale a cauzat decesul femeii. Motivul pentru care femeia a fost arestată rămâne neclar. Şeful poliţiei din Tulum a fost arestat la rândul său.

„Ea a fost tratată brutal şi ucisă”, a declarat preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador despre femeia care a decedat în staţiunea Tulum.

Citește și : Irakul dă ÎNAPOI Kuwaitului bunurile şi documentele furate în timpul invaziei din 1990

Omologul său din El Salvador, Nayib Bukele, a cerut ca cei vinovaţi să fie pedepsiţi cu toată asprimea.

În jur de zece dintre cele aproape 100 de victime ale crimelor care au loc în fiecare zi în Mexic sunt femei. De asemenea, nici cazurile de uz excesiv de forţă de către forţele de ordine nu sunt un lucru neobişnuit în această ţară.