DISTRIBUIȚI
Al via il processo di 'Ndrangheta 'Amelia' con udienza preliminare a porte chiuse in un'aula allestita nei padiglioni della Fiera d Bologna e 219 imputati, 28 ottobre 2015.ANSA/GIORGIO BENVENUTI

Polițiștii italieni s-au revoltat după ce au primit măști Ffp2 roz și spun că refuză să le poarte, pentru că „nu onorează uniforma”, informează mediafax.

Este vorba despre o revoltă a polițiștilor italieni din secții precum Pavia, Varese, Ferrara, Siracusa, Bologna și Veneția, după ce au primit măști de protecție Ffp2 de culoare roz.


Citește și : Regina Margrethe a II-a, forţa liniştită a Danemarcei

Conform Sindicatului Autonom de Poliție (SAP), polițiștii refuză să poarte măștile de această culoare și cer retragerea lor.

„Pe baza jurământului depus, uniforma trebuie să fie purtată cu respect pentru instituția din care faci parte. Mai ales într-un moment al istoriei când există o aversiune crescândă față de forțele de poliție. E nevoie de sobrietate și de respect față de uniformele purtate. Lucruri care trebuie să facă parte din sfera celor care sunt chemați să aplice regulile. Prin urmare, nu este recomandabil să se poarte accesorii nepotrivite care nu reprezintă administrația. Considerăm, așadar, că vestimentația și accesoriile folosite trebuie să fie adecvate și coerente cu uniforma”, scrie secretarul general al SAP într-o scrisoare trimisă șefului Poliției, citată de La Repubblica.

Citește și : Premierul suedez intră în izolare după un test pozitiv

Rozul, prin urmare, nu se potrivește Poliției, „dă o aparență de mai puțină autoritate”, potrivit sindicatului.

Polițiștii vor măști albe, albastre sau negre, „în concordanță cu uniforma”.