DISTRIBUIȚI
ansa

Poliţia italiană a arestat joi dimineaţă 22 de presupuşi membri ai organizaţiei Cosa Nostra, în timpul unei operaţiuni care a vizat colaboratori ai celui mai important membru al mafiei italiene dat în urmărire, Matteo Messina Denaro, transmite dpa, potrivit agerpres.

Suspecţii sunt acuzaţi de apartenenţă la o grupare de criminalitate organizată, extorcare, posesie ilegală de arme, fraudă şi alte infracţiuni, se arată într-o declaraţie comună a poliţiei de stat şi a carabinierilor.


Citeşte şi: Intrare gratuită pentru cei care poartă svastici la un teatru din Germania

Cei arestaţi fac parte din familiile mafiote din Trapani, o provincie din vestul Siciliei care este fieful istoric al lui Messina Denaro.

Matteo Messina Denaro se ascunde din 1993 şi este considerat cel puternic membru al mafiei siciliene, deşi nu este clar dacă el deţine controlul asupra întregii organizaţii.

Poliţia a anunţat că ultima sa operaţiune a dezvăluit reţeaua de comunicaţii a lui Messina Denaro, bazate pe tradiţionalele ‘pizzini’, mici bucăţi de hârtie folosite pentru a evita interceptarea convorbirilor telefonice sau alte forme de supraveghere.