DISTRIBUIȚI
Prague Morning

Cinci instructori poliţişti cehi vor părăsi temporar Irakul, unde activităţile de formare a trupelor irakiene au fost suspendate, dar personalul militar ceh va rămâne în această ţară, au anunţat joi oficiali cehi, în contextul tensiunilor dintre SUA şi Iran, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Şeful poliţiei cehe, Jan Svejdar, a transmis pe Twitter că cei cinci poliţişti vor pleca din Bagdad spre Cehia şi vor reveni în Irak la o dată neprecizată, după ce instruirea va fi reluată.


Citește și : SUA consideră că au ‘restabilit un anumit nivel de descurajare’ cu Iranul

Potrivit agenţiei CTK, ministrul de externe Tomas Petricek declarase anterior că personalul militar ceh din cadrul misiunii NATO în Irak, de circa 40 de soldaţi, va rămâne pe loc.

Misiunea NATO, compusă din câteva sute de instructori, consilieri şi personal auxiliar din state membre, dar şi din ţări partenere ale Alianţei, include personal militar şi civil.

Îngrijorările legate de faptul că Orientul Mijlociu se îndreaptă spre un război mai extins s-au atenuat după declaraţia de miercuri a preşedintelui american Donald Trump, în care acesta s-a abţinut de la a ordona acţiuni militare suplimentare.

Citește și : Maduro anunţă manevre militare pentru 15 şi 16 februarie în principalele oraşe ale Venezuelei