DISTRIBUIȚI
afp

Poliţia germană a lansat joi un raid la adăpostul pentru refugiaţi de la Ellwangen (sudul Germaniei) unde în urmă cu trei zile 150 de solicitanţi de azil au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine, împiedicând expulzarea unui bărbat de 23 de ani originar din Togo, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Poliţiştii au sosit la adăpostul pentru refugiaţi de la Ellwangen la primele ore ale dimineţii, în câteva zeci de autobuze, şi au închis circulaţia rutieră în zonă.


Citeşte şi: Aproape 200 de poliţişti mexicani, mână-n mână cu crima organizată

În timpul operaţiunii de joi au fost răniţi mai mulţi solicitanţi de azil, precum şi trei ofiţeri de poliţie.

Adăpostul din Ellwangen găzduieşte circa 500 de solicitanţi de azil, majoritatea provenind din ţări africane, printre care Nigeria, Guineea şi Camerun.

Poliţia germană l-a eliberat luni noaptea pe un bărbat din Togo care ar fi trebuit să fie deportat, identificat de presă drept Yussif O., autorităţile explicând că au dorit să evite o escaladare a violenţelor. Deocamdată nu se ştie dacă acesta a fost sau nu expulzat ulterior evenimentelor de luni.

În timpul confruntărilor, solicitanţii de azil au lovit maşinile poliţiei cu pumnii, una dintre ele fiind avariată. Autorităţile au lansat o anchetă pentru elucidarea circumstanţelor acestor incidente.

Citeşte şi: Tragedie aeriană în SUA. Nouă oameni au murit – VIDEO

Ciocnirile de luni între poliţie şi solicitanţii de azil, descrise de poliţie drept ‘extrem de agresive şi violente’, i-au determinat pe unii politicieni germani să afirme că sosirea a peste 1,6 milioane de migranţi în Germania începând din 2014 a dus la o scădere a standardelor de ordine publică.

”Statul de drept este călcat în picioare de ‘oaspeţii’ săi. Acesta este doar începutul”, a avertizat Alice Weidel, co-lideră a ‘Alternativei pentru Germania’, partid care a obţinut aproape 13% din voturi la alegerile parlamentare din septembrie anul trecut şi reprezintă principala formaţiune de opoziţie din Germania.

La rândul său, politicianul conservator Armin Schuster a cerut măsuri mai dure faţă de potenţialii refugiaţi. ”Acestea sunt linii roşii în ţara noastră care sunt încălcate aproape zilnic de solicitanţii de azil. Orice persoană care depăşeşte aceste linii roşii trebuie să facă obiectul încheierii procedurilor de azil şi să fie deportată”, a declarat Schuster pentru Focus Online. 

Citeşte şi: Un avion al armatei ruse s-a prăbuşit în mare. Ambii piloţi au murit! – FOTO