DISTRIBUIȚI
dpa

Şeful sindicatului poliţiştilor germani, Heiko Teggatz, a cerut instituirea de controale temporare la frontiera cu Polonia, transmite dpa, citând ediţia de luni a cotidianului de mare tiraj Bild, potrivit agerpres.

Într-o scrisoare trimisă ministrul de interne Horst Seehofer, Teggatz afirmă că astfel de controale temporare sunt necesare din cauza numărului mare de intrări neautorizate pe la graniţa cu Polonia şi a riscurilor sanitare implicate pentru angajaţii poliţiei federale.


Citeşte şi: Milioane de vieți depind de modul în care se termină pandemia – Black News

Numărul persoanelor reţinute la frontieră a crescut dramatic în ultimele luni, a menţionat liderul sindical în scrisoarea citată de Bild.

Guvernul german poate preîntâmpina un ‘colaps’ la frontiere precum cel din 2015 doar prin introducerea de controale temporare, a argumentat Heiko Teggatz.

‘Colegii noştri sunt expuşi de asemenea unui risc considerabil pentru sănătate, dat fiind că infectările cu SARS-CoV-2 sunt încă foarte ridicate, în special în ţările de origine ale migranţilor (Irak, Siria, Yemen, Iran, Afganistan etc.), şi sunt doar foarte rar înregistrate de autorităţi’, a adăugat el.

În replică la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat în luna mai că Minskul nu îi va mai stopa pe migranţii ilegali care folosesc teritoriul ţării ca rută de tranzit.

Ulterior s-au înmulţit tentativele de trecere frauduloasă la graniţele externe ale UE cu Belarus şi la frontiera polono-germană.

Citeşte şi: Ruşii aveau o ‘CÂRTIŢĂ’ în cabinetul ministrului francez al apărării – Black News

State UE l-au acuzat pe Lukaşenko că încurajează în mod deliberat migranţi din zone de criză, iar Polonia, Letonia şi Lituania şi-au întărit securitatea la frontiere.

Autorităţile din landul german estic Brandenburg au afirmat săptămâna trecută că se aşteaptă, doar în această lună, la un aflux de peste 3.000 de migranţi, majoritatea din Orientul Mijlociu, de pe această rută.