DISTRIBUIȚI

Poliţia din Copenhaga a arestat doi bărbaţi suspectaţi de implicare într-un incident armat fatal înregistrat în apropierea parcului Mjolnerparken anterior în cursul acestei luni, relatează miercuri thelocal.dk., potrivit agerpres.

Cei doi suspecţi au conexiuni cu bandele de criminalitate organizată din capitala daneză. Alţi doi bărbaţi au fost deja arestaţi în legătură cu acest caz, potrivit cotidianului Politiken.


La 9 noiembrie, doi bărbaţi aflaţi pe o motoretă au intrat în viteză într-o parcare din apropierea parcului Mjolnerparken şi au deschis focul asupra unui automobil. În atac a fost ucis Ghassan Ali Hussein (22 de ani), iar un băiat în vârstă de 19 ani a suferit răni uşoare.

Citeşte şi: Turcia a emis mandate de arestare pentru 360 de persoane

Potrivit presei daneze, incidentul armat a fost o răfuială între două bande rivale din districtul Norrebro din Copenhaga, cunoscut pentru rata mare a criminalităţii. Cele două grupări infracţionale sunt cunoscute ca ?Loyal to Familia’ şi ?Brothas’ şi îşi dispută supremaţia asupra cartierelor Blagards Plads şi Mjolnerparken ale districtului Norrebro.

În urma asasinatului din 9 noiembrie, cele două grupări au căzut de acord să renunţe la violenţe până la jumătatea lunii decembrie.

Incidentele armate s-au amplificat în Copenhaga de la începutul verii acestui an, până în prezent având loc peste 20 de astfel de acte. Cel puţin 50 de persoane au fost arestate în urma acestor incidente, iar autorităţile au suplimentat măsurile de securitate, printre care creşterea numărului de poliţişti în misiuni de patrulare