DISTRIBUIȚI
Daily Express

O femeie a fost rănită grav după ce a fost lovită cu motocicleta de un polițist care făcea parte din convoiul ce îi însoțea pe ducii William și Catherine de Cambridge, luni, pe când aceștia călătoreau de la Windsor la Londra, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Femeia, Irene Mayor, în vârstă de aproximativ 80 de ani, a fost spitalizată și este în stare gravă, dar stabilă.


Potrivit martorilor, citați de publicația The Sun, polițistul se afla pe contrasens și încerca să elibereze drumul pentru ducii de Cambridge în momentul în care s-a produs accidentul.

Citește și : Donald Trump va avea ‘o întâlnire lungă’ cu preşedintele Chinei

Autoritățile britanice au deschis o anchetă.

Cuplul regal s-a declarat „profund îngrijorat și întristat” din cauza accidentului, potrivit unui purtător de cuvânt. Un reprezentant al acestora a vizitat femeia la spital și i-a adus flori. Ducii de Cambridge au indicat că vor rămâne în contact cu victima și familia acesteia, până se va recupera.

În ianuarie, prințul consort Philip, soțul reginei Elizabeth a II-a, a fost implicat într-un accident rutier care s-a soldat cu două victime, în apropierea domeniului regal Sandringham, în Norfolk. Palatul Buckingham a transmis la momentul respectiv că prinţul se afla la volanul unui automobil Range Rover şi a încercat să intre pe drumul A149, unde s-a lovit cu un alt vehicul. Maşina prinţului consort s-a răsturnat în urma impactului. Prinţul, care nu purta centură de siguranță, a fost ajutat să iasă din vehicul şi era conştient, dar în stare de şoc. La puțin timp după accident, prințul Philip, în vârstă de 98 de ani, a renunțat voluntar la permisul de conducere.

Citește și : Record absolut de temperatură! În Kuwait s-au înregistrat 63 de grade Celsius