DISTRIBUIȚI

Poliţia britanică va obţine prerogative sporite pentru a împiedica folosirea ilegală a dronelor, în urma perturbărilor de trafic create înainte de Crăciun pe aeroportul londonez Gatwick din cauza acestor miniaeronave fără pilot, relatează marţi Press Association şi dpa, potrivit agerpres.

Semnalarea unui număr neobişnuit de mare de drone a determinat suspendarea în mod repetat a activităţii pe al doilea cel mai mare aeroport din Marea Britanie între 19 şi 21 decembrie anul trecut, provocând amânarea sau devierea a circa 1000 de zboruri.


Citeşte şi: Un chinez a atacat o şcoală din Beijing: Cel puţin 20 de elevi sunt răniţi!

În baza noii legislaţii, ofiţerii de poliţie vor putea cere coborârea dronelor la sol şi le vor putea solicita proprietarilor să prezinte documente referitoare la acestea. Mai mult, poliţia va putea face percheziţii şi confisca drone, „inclusiv date electronice stocate în interiorul acestor dispozitive”, se arată într-un comunicat al Ministerului britanic al transporturilor.

În acelaşi timp, Ministerul de Interne va începe să testeze tehnologii antidrone pentru a „preveni repetarea incidentelor de genul celor experimentate la Gatwick”. Aceste tehnologii vor permite detectarea dronelor care zboară în preajma unor zone „sensibile, inclusiv aeroporturi şi închisori”, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi: Un lider AfD a fost bătut cu bestialitate! Acum se zbate între viaţă şi moarte

Între alte măsuri, zona de excludere a aeroporturilor va fi extinsă „semnificativ” la o rază de aproximativ 5 km, iar proprietarii de drone care cântăresc de la 250 de grame în sus vor fi obligaţi să-şi înregistreze aceste aparate şi să completeze teste de siguranţă online, din noiembrie 2019.