DISTRIBUIȚI
afp

Cel puțin opt persoane suspectate că ar fi făcut parte dintr-o reţea de trafic de droguri au fost ucise luni în timpul unei operațiuni a poliției din Rio de Janeiro în complexul Maré, un ansamblu uriaş de favele, a informat poliția civilă din Brazilia, potrivit site-ului agenţiei EFE, transmite și mediafax.

Potrivit unei declarații a poliției în timpul operațiunii pentru a-l captura pe Thomaz Jhayson Vieira Gomes, cunoscut sub numele de „3N“, șef al comerțului local de droguri, a existat o rezistență și s-a declanşat un schimb de focuri în care „opt suspecți care făceau parte dintr-o reţea de trafic de droguri” din zonă au murit.


Citește și: Ca la turci! Autoritatea electorală decide REPETAREA alegerilor din Istanbul

În timpul operaţiunii au fost arestate, de asemenea, trei persoane, inclusiv gărzi de corp și soţia şefului reţelei, iar autoritățile au confiscat șapte puști, trei pistoale, 14 grenade, 35.000 $ (8842 reali) în numerar și o anume cantitate de droguri, a transmis poliția.

Vieira Gomes este identificat ca fiind responsabilul pentru războiul fracțiunilor în favela Salgueiro, în municipiul Sao Goncalo, în regiunea metropolitană a oraşului Rio de Janeiro și, care potrivit serviciilor de informaţii ale poliței, ar fi avut loc un atac în zilele următoare comandat de traficantul de droguri.

Citește și: Popularitatea lui Trump sare de 45%, o premieră de când a devenit președintele SUA

Statul Rio de Janeiro se confruntă cu un val de violență de la sfârșitul Jocurilor Olimpice din 2016 și l-a determinat pe fostul președinte Michel Temer să ceară intervenţia armatei în domeniul securității publice, măsură care a fost pusă în aplicare între februarie și decembrie 2018.