DISTRIBUIȚI
commons.wikimedia.org

Mai mulţi poliţişti din Bulgaria s-au intoxicat după ce gazul lacrimogen care era destinat mulţimii de protestatari din faţa Parlamentului a fost dus de vânt înapoi la autorităţi, potrivit Daily Mail, potrivit Mediafax.

Ofiţerii formau o baricadă împotriva protestatarilor antiguvernamentali care manifestau în faţa Parlamentului bulgar weekend-ul trecut, atunci când un membru al forţelor de ordine a decis să folosească gazele lacrimogene, potrivit Daily Mail.


Citește și : Preşedintele brazilian Bolsonaro, vizită neobişnuită la sediul CIA din Virginia

Un vânt puternic bătea în direcţia poliţiştilor, după cum se poate observa şi din mişcarea steagurilor pe care protestatarii le aveau.

Dispersându-se imediat şi încercând cu disperare să-şi acopere ochii, gazul lacrimogen pare să fi avut efectele scontate, doar că nu asupra oamenilor pentru care era destinat.

Substanţa chimică i-a împiedicat pe ofiţeri să-şi mai îndeplinească rolul timp de câteva minute, în timp ce aceştia şi-au spălat feţele cu apă.

Protestul avea loc în afara Parlamentului, în capitala Sofia şi a fost organizat prin intermediul reţelelor sociale. Protestatarii cer un referendum naţional pentru a schimba guvernul într-o „democraţie directă” şi „pentru a lupta împotriva corupţiei”.

Citește și : Venezuela: Industria petrolieră riscă să intre în colaps ca urmare a crizei economice