DISTRIBUIȚI
Pixabay

Un polițist din statul Indiana, SUA, a tras spre un om despre care credea că este autorul unui jaf bancar, dar până la urmă s-a dovedit că totul este un film.

Crawfordsville este un orășel din vestul central al Americii, având mai puțin de 15.0000 de locuitori, în apropiere de Indianapolis. Actorul James Duff filma o scenă pentru un film în care el juca rolul unui spărgător de bănci. Numai că adevărații polițiști și-au făcut prezența și unul dintre ei a tras în direcția celui pe care ei îl credeau suspectul principal.


Imaginile au fost surprinse de camera instalată pe uniforma polițistului.

Citește și: Accident teribil în Rusia. 19 morți și mai mulți răniți, după ce un tren a lovit un autobuz

Forțele de ordine au fost sesizate prin dispecerat. Ajunși imediat la locul faptei și văzând un bărbat mascat, care avea în mână o armă, ofițerii i-au cerut imperativ acestuia să lase arma jos. Total surprins, actorul reușește să spună că ‘face un film’.
Cu toate acestea, unul dintre polițiști trage în direcția acestuia, dar din fericire situația se lămurește și nimeni nu este rănit.

Potrivit Washington Post, numai anul acesta, polițiștii americani au împușcat și ucis 748 de civili.
În 2016, 963 de oameni au avut aceeași soartă, mai puțini decât victimele ucise de gloanțele polițiștilor în 2015, când 995 de oameni au murit în aceleași circumstanțe.

Prin comparație, în perioada 2000 – 2013, polițiștii australieni au ucis 51 de persoane. În medie, colegii lor americani au ucis 83 de civili pe lună în 2017.