DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Politicianul german Friedrich Merz, considerat favorit pentru a deveni liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) şi candidat pentru postul de cancelar al Germaniei, a anunţat marţi că este infectat cu noul coronavirus, potrivit agerpres.

Friedrich Merz, favorit în intenţiile de vot pentru a fi liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a transmis marţi că este în carantină, după ce a fost diagnosticat ca având noul coronavirus.


Citește și : Membrii guvernului polonez, testaţi negativ pentru coronavirus, ies din carantină

„Un test de coronavirus efectuat duminică este pozitiv. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, voi rămâne acasă, în carantină”, a declarat Friedrich Merz, citat de postul german NTV.

„Din fericire, am doar simptome uşoare ori medii. Toate programările sunt anulate. Urmez cu stricteţe indicaţiile medicilor”, a precizat Friedrich Merz, în vârstă de 64 de ani.

În afară de Friedrich Merz, pentru funcţia de lider al Uniunii Creştin-Democrate candidează şi Armin Laschet şi Norbert Röttgen. Congresul CDU pentru desemnarea noului lider era programat pe 25 aprilie, dar a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus.

Citește și : Macedonia de Nord amână alegerile legislative de pe 12 aprilie