DISTRIBUIȚI

Italia a înregistrat de la începutul anului un număr mai mare de migranţi expulzaţi decât al celor sosiţi pe ţărmurile sale, a declarat vicepremierul şi ministrul de interne, Matteo Salvini, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Anul începe bine: 73 de expulzări faţă de 53 de debarcări’ de migranţi, comparativ cu 840 în aceeaşi perioadă din anul trecut, a afirmat Salvini, după întâlnirea avută luni la Roma cu comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos.


Citelște și: Zi crucială pentru Brexit în parlamentul britanic

Pe de altă parte, Salvini a afirmat că este ‘pe deplin mulţumit de declaraţiile comisarului Avramopoulos’, dând asigurări că are relaţii excelente cu acesta.

‘Împărtăşim aceleaşi priorităţi: protecţia frontierelor, cooperarea cu ţările terţe pentru blocarea imigraţiei ilegale’, a transmis pe Twitter comisarul Avramopoulos, după întrevederile avute cu premierul italian Giuseppe Conte, iar apoi cu Matteo Salvini.

‘Acum aşteptăm. Dacă Europa trece de la vorba la fapte, se salvează, dacă nu, ea nu există’, a reacţionat liderul Ligii.

Citește și: Armata americană menține trupele la granița cu Mexicul

El a precizat că i-a înmânat lui Avramopoulos o listă cu numele a 670 de migranţi care pot fi trimişi în alte ţări europene ‘chiar de astăzi’.

Italia îşi acuză partenerii europeni că au lăsat-o să gestioneze singură sutele de mii de migranţi sosiţi pe ţărmurile sale în ultimii ani.

Potrivit lui Salvini, Italia nu a mai înregistrat în ultimele zile amprentele digitale ale migranţilor sosiţi, o procedură cerută de UE în baza Acordurilor de la Dublin, care îi obligă pe solicitanţii de azil să-şi depună dosarul în prima ţară în care au fost înregistraţi.