DISTRIBUIȚI
The Guardian

Câteva mii de oameni au luat parte sâmbătă la Londra la o manifestaţie antirasistă, criticând dur politica guvernului cu privire la migraţie şi mai ales proiectul de interzicere a azilului pentru migranţii sosiţi ilegal, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Nicio fiinţă umană nu este ilegală”, „Refugiaţii sunt bineveniţi” – au fost câteva dintre mesajele arborate pe pancartele participanţilor la defilarea organizată înaintea zilei anuale declarate de ONU împotriva rasismului, marcată marţi.


Citește și : Biden: Mandatul de arestare al CPI împotriva lui Putin pentru crime de război este ‘justificat’

În apropiere de Downing Street, manifestanţii au scandat sloganuri ostile guvernului conservator, ca „Tories afară”, „rasiştii afară”.

„Încearcă să interzică grevele, expulzează migranţi, asta nu este britanic”, a declarat pentru agenţia de presă PA o manifestantă în vârstă de 75 de ani, făcând referire la proiectul guvernului de a-i trimite în Rwanda pe solicitanţii de azil sosiţi ilegal în Marea Britanie.

Manifestaţia a avut loc în timp ce ministrul britanic al internelor, Suella Braverman, avea prevăzută pentru acest weekend o deplasare în Rwanda.

Citește și : SUA ‘încurajează’ Turcia să ratifice ‘rapid’ aderarea Suediei la NATO

Guvernul condus de Rishi Sunak a făcut o prioritate din combaterea imigraţiei ilegale, după ce în 2022 sosirile de migranţi în ambarcaţiuni improvizate pe Canalul Mânecii a atins cifra record de 45.000.