DISTRIBUIȚI

Un ”terorist” căutat în Tunisia timp de două zile, Aymen Smiri, a fost ucis marţi seara în oraşul Intilaka (vest de capitala Tunis) în cursul unei operaţiuni a forţelor de ordine, a anunţat Ministerul de Interne, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Teroristul Aymen Smiri (23 de ani), căutat de Ministerul de Interne, a fost împuşcat în oraşul Intilaka după ce a fost urmărit de unităţi de securitate în seara aceasta”, se arată într-un comunicat al ministerului.


Citeşte şi: ‘OMUL lui Merkel’ va fi noul preşedinte al Comisiei Europene

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Sofiene Zaag, a declarat pentru televiziunea naţională Wataniya că suspectul activase o centură cu explozibili în cursul operaţiunii poliţiei. El nu a precizat dacă „teroristul” are legătură cu dublul atac sinucigaş comis joia trecută la Tunis în care a fost ucis un poliţist şi au fost rănite opt persoane.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), prin intermediul organului său de propagandă Amaq, citat de Centrul american pentru monitorizarea mişcării jihadiste (SITE), a revendicat atacul.

Citeşte şi: Charles Michel îi ia locul lui Tusk la conducerea Consiliului European