DISTRIBUIȚI
REUTERS

Poliţia spaniolă a descoperit un depozit plin cu obiecte naziste şi a arestat trei presupuşi lideri ai unei reţele internaţionale de trafic de armament care vindea arme traficanţilor de droguri din zona Costa del Sol (sud), a anunţat marţi Garda civilă spaniolă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

După o anchetă de un an pornită în urma unui val de violenţe cu arme de foc în regiune, poliţia a percheziţionat trei locaţii, descoperind 160 de puşti, aproape 10.000 de gloanţe şi 1,5 kilograme de explozibil.


Citeşte şi: Peste 10 milioane de mexicani au rămas fără curent

Depozitul unde au fost găsite armele era plin cu artefacte naziste, de la portrete ale lui Adolf Hitler până la uniforme militare germane şi medalii, expuse ca într-un muzeu, conform imaginilor difuzate de poliţia spaniolă.

Cei arestaţi sunt doi germani, dintre care unul are legături cu grupări de extrema dreaptă, şi un britanic. Cei trei au fost acuzaţi de trafic de arme şi de droguri şi de falsificare de documente oficiale.

Citeşte şi: MASACRU marca ELN în Columbia! Cinci oameni au fost ucişi, printre care şi un copil de 3 ani

Potrivit poliţiei, grupul procura arme din Europa de est pentru a le modifica apoi într-un atelier în Malaga şi a le vinde mai departe traficanţilor de droguri.