DISTRIBUIȚI
Andrej Sisko/Facebook

Poliţia slovenă a anunţat joi arestarea a două persoane acuzate de ‘incitare la atingere violentă adusă ordinii constituţionale’, după difuzarea pe reţelele de socializare online a unor imagini de la parada unei miliţii paramilitare în nord-estul Sloveniei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Manifestaţia respectivă, organizată pe 1 septembrie, a reunit zeci de partizani ai ultranaţionalistului Andrej Sisko.

Vezi şi: Bilanţul negru al cutremurului din Japonia creşte de la oră la oră. Cel puţin patru oameni au murit, 33 de dispăruţi şi peste 200 de răniţi – FOTO/VIDEO


Potrivit site-ului 24ur, una dintre cele două persoane este chiar Andrej Sisko (49 de ani), o informaţie care nu a fost însă confirmată de către poliţie, care s-a limitat la a sublinia că arestările au fost făcute ‘în legătură cu fotografiile postate pe social media’.

De asemenea, cele două persoane arestate trebuie să răspundă la acuzaţiile de trafic de arme şi trafic de droguri.

Citeşte şi: Arabia Saudită a interceptat o rachetă trasă de rebelii yemeniţi. 26 de oameni au fost răniţi

Lider al partidului de extremă-dreapta ‘Mişcarea pentru o Slovenie unită’ şi candidat la alegerile prezidenţiale din toamna anului trecut (unde a obţinut 2,2% din voturi), Andrej Sisko a decretat în iunie 2017 independenţa regiunii Stajerska, vecină cu Austria, şi crearea unei ‘Gărzi’ pentru a o proteja.