DISTRIBUIȚI

Poliţia sârbă a arestat vineri 15 persoane după o încăierare izbucnită în timpul unui protest la intrarea în sediul parlamentului de la Belgrad, a relatat postul public de radio şi televiziune din Serbia, citat de dpa, potrivit agerpres.

Aproximativ 50 manifestanţi, chemaţi de parlamentarul de extremă-dreapta Bosko Obradovic, au blocat intrarea în parlament în semn de protest faţă de preşedintele Aleksandar Vucic.


Citește și : Israelul va discuta cu SUA despre reducerea forţelor de menţinere a păcii în Sinai

După câteva îmbrânceli, Marjan Risticevic, un parlamentar din coaliţia guvernamentală de la Belgrad, a fost văzut reuşind să intre în clădire cu jacheta ruptă. Ministrul sănătăţii sârb Zlatibor Loncar a fost de asemenea prins în încăierare.

Deocamdată nu este clar dacă Obradovic se află printre persoanele arestate.

Serbia a ridicat miercuri starea de urgenţă ce fusese introdusă din cauza COVID-19, iar a doua zi şi interdicţiile de circulaţie, după aproape două luni. În această perioadă tensiunile politice au escaladat, în contextul reprogramării alegerilor parlamentare de la 26 aprilie la 21 iunie.

Opoziţia politică sârbă, una extrem de eterogenă, protestează de peste un an împotriva monopolului lui Vucic asupra presei din Serbia, iar unii parlamentari boicotează activitatea legislativului şi au promis să nu participe la alegeri.

Totuşi, liderii opoziţiei par să fie incapabili de a canaliza nemulţumirile, iar în acest context este tot mai probabilă o nouă victorie electorală a Partidului Progresist sârb, care îl susţine pe preşedintele Vucic.

Citește și : Rusia înregistrează pentru a şasea zi consecutiv peste 10.000 de noi cazuri cu COVID-19