DISTRIBUIȚI
http://www.kataeb.org

Cel puţin de 30 oameni suspectaţi că ar face parte dintr-un grup neonazist au fost reţinuţi în raiduri recente în centrul Rusiei, au relatat marţi media locale, înainte de comemorarea sfârşitului celui de Al Doilea Război Mondial în Europa, relatează dpa, potrivit agerpres.

Grupul, despre care se crede că a fost activ în regiunile Moscova, Vladimir şi Riazan, a fost implicat în atacuri asupra unor lucrători migranţi, a relatat agenţia de ştiri Interfax, citând o sursă neprecizată.


Citește și: Ca la turci! Autoritatea electorală decide REPETAREA alegerilor din Istanbul

Canalul de televiziune rus REN TV a difuzat imagini cu reţinerea mai multor suspecţi în timpul unui raid dintr-un imobil. Potrivit Interfax, în urma percheziţiei au fost confiscate arme, literatură extremistă şi simboluri naziste.

În această săptămână se împlinesc 74 de ani de la capitularea Germaniei naziste, cu care s-a încheiat Al Doilea Război Mondial în Europa. Evenimentul, pe care Rusia îl celebrează joi, rămâne o sursă de mândrie naţională pentru ţară.

Citește și: Popularitatea lui Trump sare de 45%, o premieră de când a devenit președintele SUA

Rusia trebuie să continue să combată tentativele de „a eroiza nazismul”, a declarat un oficial de rang înalt din Ministerul de Externe, Grigori Lukianţev, potrivit unor comentarii difuzate de agenţia de stat Tass.

Rusia se opune „oricărei tentative de a falsifica istoria, de a revizui rezultatele celui de Al Doilea Război Mondial, de a eroiza nazismul sau de a minimaliza sau nega realizările celor care au obţinut această victorie măreaţă”, a spus Lukianţev.