DISTRIBUIȚI
Crypto-News.net

Poliţia poloneză a anunţat vineri că a dezmembrat o ”mină” ilegală de bitcoin … în propriul sediu din Varşovia, relatează AFP, potrivit agerpres

”Un angajat civil, nu un agent de poliţie (…), a deviat energia electrică către mina de bitcoin, din păcate acest lucru s-a întâmplat chiar în sediul poliţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei poloneze, Mariusz Ciarka, pentru postul de televiziune TVN24.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

”Am descoperit acest lucru destul de repede”, a dat el asigurări, fără a preciza cât timp a durat infracţiunea.

Mariusz Ciarka a dat asigurări, de asemenea, că infractorul nu a avut acces acces la bazele de date ale poliţiei.

Potrivit TVN24, angajatul a fost concediat şi parchetul a fost sesizat în acest caz. O a doua persoană este, de asemenea, pe punctul de a fi concediată, potrivit postului de televiziune.

Criptomonedele precum bitcoin operează printr-o reţea descentralizată: reţelele de computere independente validează tranzacţiile din întreaga lume.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus

Participanţii, sau ”minerii”, folosesc procesoare puternice pentru a realiza ecuaţii complexe care dovedesc participarea lor şi primesc automat monede bitcoin, o activitate care necesită consum mare de energie electrică, de unde şi tentaţia de a se conecta ilegal la reţeaua generală.

Potrivit indicelui de consum al energiei electrice bitcoin Cambridge (CBECI), ”minele” de bitcoin ar consuma aproximativ 114 TWh (TerraWatt oră) pe o bază anuală, sau 0,5% din producţia globală de energie electrică, sau puţin mai mult decât consumul Olandei.