DISTRIBUIȚI
Yahoo Finance

Poliţia olandeză a anunţat duminică că nu a descoperit până în acest stadiu indicii privind un mobil terorist al atacului cu cuţitul care s-a soldat cu trei răniţi vineri la Haga, după arestarea, sâmbătă, a unui suspect, relatează AFP, potrivit agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat sâmbătă, a doua zi după atacul comis pe „Grote Marktstraat”, una dintre arterele cele mai comerciale din Haga, plină în ziua de Black Friday.


Citește și : Comisia von der Leyen își începe duminică mandatul pe cinci ani

„Circumstanţele precise ale agresiunii cu cuţitul nu sunt încă clare. Niciun indiciu care să demonstreze existenţa unui mobil terorist nu a fost încă descoperit”, a anunţat poliţia pe Twitter.

„Continuăm să anchetăm asupra mobilului acestei agresiuni cu cuţitul”, a adăugat ea.

Suspectul arestat nu are domiciliu stabil şi a fost „arestat într-un centru pentru persoanele fără adăpost în centrul Haga”, fiind apoi condus la un comisariat pentru a fi interogat.

Cele trei victime s-au putut întoarce vineri acasă după ce au fost spitalizate. Este vorba despre trei adolescenţi, un băiat în vârstă de 13 ani şi două fete de 15 ani, care nu se cunoşteau între ei, potrivit poliţiei, citată de agenţia de presă ANP.

Această agresiune de la Haga s-a produs vineri la câteva ore după un atac mortal cu cuţitul la Londra, unde un fost deţinut condamnat pentru terorism eliberat condiţionat a ucis două persoane cu lovituri de cuţit, înainte de a fi imobilizat de civili şi apoi împuşcat mortal de poliţia britanică, care a calificat atacul drept „terorist”.

Olanda s-a confruntat cu mai multe atacuri teroriste sau tentative de astfel de atacuri în ultimii ani.

Citește și : Guvernul britanic revizuieşte condiţiile eliberării condamnaţilor pentru terorism

În martie, patru persoane au fost ucise de un bărbat originar din Turcia, Gokmen Tanis, care a deschis focul într-un tramvai la Utrecht. El este urmărit penal pentru crime cu motivaţii teroriste.

În august 2018, un tânăr afgan a rănit grav cu cuţitul doi turişti americani în gara centrală din Amsterdam. El a fost condamnat în octombrie la 26 de ani de închisoare.