DISTRIBUIȚI
twitter

Un bărbat în vârstă de 58 de ani suspectat că a furat anul trecut o operă a pictorului Vincent van Gogh şi un tablou al maestrului Frans Hals din muzee din Ţările de Jos a fost arestat marţi, a anunţat poliţia olandeză, relatează AFP, potrivit agerpres.

Operele furate realizate de pictorii olandezi Vincent van Gogh şi Frans Hals, ”Grădina presbiteriului din Nuenen primăvara” (”The Parsonage Garden at Nuenen in Spring”), respectiv ”Doi băieţi râzând cu o ulcică de bere” (”Two Laughing Boys with a Mug of Beer”), nu au fost deocamdată găsite, a precizat poliţia într-un comunicat.


Citește și: Răspunsul economic RADICAL al Uniunii Europene la pandemie

În iunie anul trecut, expertul în artă olandez Arthur Brand, supranumit ”Indiana Jones din lumea artei” datorită investigaţiilor sale, a declarat că a primit fotografii cu tabloul de Vincent van Gogh, furat dintr-un muzeu în perioada de izolare din Olanda, ceea ce reprezenta, în opinia sa, o ”dovadă de viaţă” a picturii. Brand a declarat la acea vreme că nu doreşte să dezvăluie sursa care i-a transmis fotografiile precizând că a ”urmat canalele obişnuite” când a fost întrebat de AFP dacă poliţia a fost sesizată.

Citește și: POTOP în Indonezia și Timorul de Est! Sunt cel puţin 157 de morți și zeci de dispăruți

Tabloul de van Gogh a fost furat la data de 30 martie de la Muzeul Singer din Laren, în apropiere de Amsterdam, în timp ce instituţia era închisă din cauza epidemiei provocată de noul coronavirus. Uşa din sticlă a clădirii a fost forţată şi a fost furată pictura realizată în 1884, cu o valoare estimată între un milion şi şase milioane de euro, a scris la acea vreme presa olandeză.

În luna august a anului trecut, poliţia olandeză a anunţat că tabloul realizat de pictorul olandez Frans Hals a fost furat dintr-un mic muzeu din Ţările de Jos. ”Two Laughing Boys with a Mug of Beer”, care datează din 1626, a fost furat înainte de răsărit din Hofje van Aerden Museum, situat într-o localitate din apropiere de Utrecht. Muzeul era închis publicului din cauza pandemiei de COVID-19.