DISTRIBUIȚI
BBC

Poliția norvegiană a anunțat luni că toate evenimentele Pride din întreaga țară ar trebui să fie amânate, invocând preocupări legate de securitate după un atac mortal comis în weekend de un bărbat înarmat într-un bar gay din Oslo, potrivit Reuters , informează mediafax.

Inițial, poliția aprobase o adunare planificată luni în fața Primăriei din Oslo de către comunitatea LGBTQ din oraș pentru a onora victimele atacului.


Citește și : Zelenski: A doua armată a lumii a înfrânt triumfătoare o grădiniţă şi un bloc din Kiev

Ulterior, polițiștii i-au sfătuit pe organizatori să anuleze evenimentul, care se aștepta să atragă o adunare numeroasă. Norvegia și-a ridicat evaluarea amenințării teroriste la cel mai înalt nivel după atacul de sâmbătă, soldat cu doi morți și 21 de răniți.

De asemenea, poliția a solicitat anularea evenimentelor Pride din întreaga țară, citând informații de la serviciul de informații al poliției norvegiene, PST.

Evenimentele Pride ar trebui amânate „până la noi ordine”, deoarece comunitatea este considerată ca fiind de partea „inamicului” de către islamiștii extremiști, a declarat șefa Poliției naționale, Benedicte Bjoernland, prin intermediul unui comunicat.

Citește și : Producţia de petrol din Ecuador este la un ‘nivel critic’ și va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele continuă

Oslo Pride, unul dintre susținătorii demonstrației de luni și organizatorul festivităților anuale Pride care fuseseră programate sâmbătă, a confirmat că va anula adunarea.

„Ne pare rău că, încă o dată, trebuie să spunem că un eveniment Pride trebuie anulat. Înțelegem că oamenii sunt acum frustrați și că vor în continuare să se adune”, a precizat acesta.