DISTRIBUIȚI
Reuters

Poliţia din Irlanda de Nord a anunţat marţi arestarea unei femei de 57 de ani în cadrul anchetei privind uciderea unei jurnaliste în timpul unor confruntări de săptămâna trecută din oraşul nord-irlandez Derry/Londonderry, relatează AFP şi DPA, potrivit agerpres.

Poliţia a mai precizat că doi bărbaţi de 18 şi 19 ani care fuseseră arestaţi duminică au fost eliberaţi fără a fi inculpaţi.


Citeşte şi: Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi. Poliţia face noi arestări!

Noua IRA, un grup republican disident ce luptă pentru reunificarea Irlandei, şi-a recunoscut marţi, printr-o declaraţie către The Irish News, responsabilitatea în moartea jurnalistei Lyra McKee, împuşcată mortal în timpul unor ciocniri.

Această tânără în vârstă de 29 ani a fost „tragic” omorâtă joi seară când „stătea alături de forţe inamice”, a justificat Noua IRA, vorbind despre forţe de ordine „puternic înarmate”, care ar fi „provocat revoltele” ce au precedat împuşcarea mortală a jurnalistei.

Citeşte şi: Noua IRA îşi recunoaşte vina în uciderea jurnalistei nord-irlandeze

Poliţia nord-irlandeză (PSNI) a afirmat că Lyra McKee a fost omorâtă de un bărbat care a deschis focul asupra unor poliţişti ce se confruntau cu tulburări în cartierul catolic Creggan.

Drama reaminteşte de violenţele înregistrate în provincia britanică Irlanda de Nord timp de trei decenii.