DISTRIBUIȚI
afp

Poliţia neozeelandeză a arestat un bărbat marţi la Christchurch după informaţii privind o posibilă ameninţare cu bombă în oraş, unde 50 de persoane au fost ucise în atacuri comise de un bărbat înarmat asupra a două moschei în martie, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Poliţia a blocat traficul pe străzile din zona Phillipstown a oraşului din Insula de Sud a Noii Zeelande, cu o echipă de genişti,
ambulanţă şi echipaje de pompieri şi de urgenţă trimise la faţa locului, potrivit unui comunicat al poliţiei.


Citește și : Procurorul general adjunct al SUA a demisionat

„Un bărbat de 33 de ani a fost arestat şi în prezent discută cu poliţia în legătură cu incidentul”, potrivit comunicatului.

A fost stabilită de asemenea o zonă de excludere aeriană, a anunţat poliţia.

Nu au fost disponibile detalii suplimentare cu privire la natura incidentului, dar potrivit mass-media neozeelandeze, a fost vorba despre o potenţială ameninţare cu bombă.

Potrivit New Zealand Herald, poliţia a fost chemată după „ameninţări cu privire la un dispozitiv exploziv”.

Un purtător de cuvânt al serviciului St John Ambulance a declarat că o ambulanţă a fost chemată de poliţie dar nu a acordat ajutor medical niciunui pacient.

Cincizeci de oameni au fost ucişi şi zeci răniţi în atacurile asupra moscheilor Al Noor şi Linwood în timpul rugăciunilor de vineri la Christchurch pe 15 martie, cel mai grav atac armat pe timp de pace din istoria Noii Zeelande.

Citește și : Erdogan vrea un grup de lucru Turcia-SUA pentru depăşirea disensiunilor privind sistemul S-400

Autorităţile l-au inculpat pe extremistul australian Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, susţinător al supremaţiei albe, pentru 50 de acuzaţii de crimă.

Atacurile asupra moscheilor au zguduit profund Noua Zeelandă şi au determinat guvernul să înăsprească rapid legile asupra armelor.