DISTRIBUIȚI
Reuters

Poliţia naţională ungară (ORFK) a anunţat joi că a fost lansată o anchetă penală după accidentul de miercuri seara de la Budapesta în urma căruia o navă cu turişti sud-coreeni s-a scufundat în Dunăre, cel puţin şapte dintre ei pierzându-şi viaţa, transmit MTI şi Reuters, potrivit agerpres.

Colonelul Adrian Pal, purtător de cuvânt al poliţiei, a explicat într-o conferinţă de presă joi că nava cu sud-coreeni s-a scufundat aproape imediat după ce a intrat în coliziune cu o navă de croazieră de mari dimensiuni, lângă unul din podurile de pe Dunăre.


Citeşte şi: Un vapor de agrement S-A SCUFUNDAT în Dunăre. Şapte pasageri sunt morţi, 19 sunt daţi dispăruţi! – FOTO/VIDEO

Acesta a precizat că accidentul a survenit în jurul orei 09:05 seara, când nava Hableany (Sirena) cu turişti sud-coreeni a intrat în coliziune cu nava de croazieră Viking Sigyn, de mari dimensiuni, aparţinând unei companii elveţiene. Au fost recuperate cadavrele a şapte sud-coreeni şi alte 21 de persoane sunt în continuare căutate, a mai spus el.

Căpitanul ucrainean al navei de croazieră a fost interogat, iar ORFK a făcut apel la martori să contacteze poliţia, a adăugat Pal.

Recuperarea epavei de pe fundul Dunării ar putea dura câteva zile, iar poliţia nu a putut confirma sau infirma dacă ar mai putea fi cadavre în interior.

Citeşte şi: 21 de pelerini mexicani au murit într-un groaznic accident rutier – FOTO/VIDEO

Conform informaţiilor din presa ungară, la bordul navei scufundate se aflau 30 de turişti sud-coreeni, inclusiv copii, trei ghizi şi doi membri ai echipajului unguri.

Preşedintele ungar Janos Ader şi premierul Viktor Orban le-au transmis condoleanţe omologilor lor din Coreea de Sud, Moon Jae-in şi Lee Nak-yeon.