DISTRIBUIȚI
AP

Numărul persoanelor arestate în ultimele opt zile în timpul protestelor organizate la Londra în favoarea protecţiei mediului a ajuns luni la 1.000, a anunţat poliţia britanică, care a precizat că Podul Waterloo, unul dintre obiectivele blocate de demonstranţi, a fost redeschis traficului rutier, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Gruparea ecologistă ‘Extinction Rebellion’ a vizat locuri din centrul Londrei, precum Oxford Circus şi Piaţa Parlamentului, într-o campanie paşnică de nesupunere civică cu obiectivul stopării a ceea ce organizatorii au numit criza climatică globală.


Citește și: Zeci de persoane au fost arestate după atentatele din Sri Lanka. Bilanțul victimelor se apropie de 300 de morți!

Poliţia londoneză a menţionat că 1.065 de oameni au fost arestaţi în legătură cu protestele, 53 dintre ei fiind acuzaţi de comiterea unor infracţiuni precum obstrucţionarea unei autostrăzi.

Oxford Circus şi Piaţa Parlamentului au fost redeschise traficului începând de duminică, în timp ce Podul Waterloo în cursul nopţii de duminică spre luni.

Citește și: Trei provocări majore pentru actorul de comedie devenit președinte în Ucraina

Poliţia le-a solicitat manifestanţilor să se mute la Arcul de Marmură, care se află la unul dintre capetele faimoasei artere comerciale Oxford. Tânăra activistă suedeză Greta Thunberg s-a adresat duminică demonstranţilor strânşi în zona Arcului de Marmură, cerându-le să nu renunţe niciodată la campania pentru salvarea planetei.