DISTRIBUIȚI
الكتائب اللبنانية

Ministrul libanez de Interne, Nouhad Mashnouk, a declarat luni că poliția a dejucat mai multe tentative de atentate, puse la cale de rețeaua teroristă Stat Islamic, ce vizau lăcașuri de cult, grupuri de creștini și obiective militare, informează agenția de știri The Associated Press, scrie Mediafax.

Oficialul a declarat că dispozitivele explozive ce urmau să fie folosite în aceste atacuri au fost transportate clandestin în cutii cu brânzeturi, provenind din provincia Idlib din nord-vestul Siriei.


Citește și : Premierul Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze backstop-ul pentru Irlanda de Nord(oficial britanic)

Ministrul a mai adăugat că atentatele urmau să fie comise în cursul alegerilor parlamentare din Liban, programate să aibă loc în luna mai.

Militanți cu legături cu rețelele teroriste Stat Islamic și al-Qaida au comis în trecut mai multe atentate în Liban, ucigând zeci de persoane.

Citește și : Preşedintele francez a discutat la Palatul Elysée cu partenerii sociali şi politicieni înaintea declaraţiei pe care o va face în cursul serii