DISTRIBUIȚI
Infooggi

Poliţia italiană a anunţat joi destructurarea unei grupări infracţionale care controla traficul cu cocaină şi haşiş la Roma şi care era condusă de un lider al huliganilor din galeria echipei de fotbal Lazio, decedat recent, transmite dpa, potrivit agerpres.

Cincizeci de suspecţi au fost plasaţi în arestul poliţiei, iar un altul a primit arest la domiciliu, a transmis Garda Financiară într-un comunicat.


Citește și : Noul buget al OIAC a fost aprobat, în pofida eforturilor Rusiei

Unul din cei doi şefi ai grupării era Fabrizio Piscitelli, liderul grupului de huligani din galeria echipei Lazio autointitulat ‘Irriducibili’, a indicat poliţia. Piscitelli, poreclit ‘Diabolik’, a fost împuşcat mortal în august.

Mai mult de 400 de poliţişti, ajutaţi de elicoptere şi câini dresaţi, au participat joi la operaţiunea desfăşurată în regiunea Lazio, unde se află şi Roma, precum şi în Calabria şi Sicilia, în sudul ţării.

Suspecţii făceau parte dintr-o organizaţie care aproviziona cea mai mare parte a pieţei de droguri din Roma şi care includea şi o grupare de bătăuşi specializaţi în extorcare, a indicat poliţia.

În intervalul februarie-noiembrie 2018, anchetatorii au luat urma vânzării a 250 kg de cocaină şi 4,2 tone de haşiş, în valoare totală de 120 milioane de euro pe piaţa neagră.

Autorităţile şi-au intensificat operaţiunile antidrog la Roma după un asasinat care a şocat opinia publică luna trecută, când un tânăr de 24 de ani a fost împuşcat mortal în faţa unui bar, după o tranzacţie de droguri care ar fi eşuat.

Citește și : La două zile după seismul din Albania, un bărbat a fost scos în viaţă de sub dărâmături