DISTRIBUIȚI
repubblica.it

Poliţia italiană a anunţat miercuri că au fost descoperite 2,5 kilograme de explozibil, un kilogram de cocaină şi numeroase arme de foc într-o presupusă ascunzătoare a mafiei calabreze, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ascunzătoarea a fost descoperită de un câine poliţist în cursul unei percheziţii în oraşul Reggio Calabria (sud), cunoscut ca fief al mafiei calabreze ‘Ndrangheta, a precizat poliţia într-un comunicat.


Citește și: Pentagonul vrea în continuare o alianță cu kurzii din Siria

Peste 2,5 kilograme de gelatină explozivă, un detonator şi un fitil erau ascunse într-un garaj, sub nişte grămezi de haine. Potrivit poliţiei, materialele găsite ar fi putut servi la fabricarea unui dispozitiv exploziv improvizat sau a unei bombe artizanale.

Arsenalul găsit de anchetatori conţinea două mitraliere, şase puşti de vânătoare, patru pistoale semiautomate şi peste 500 de cartuşe. Potenţialul ofensiv al acestui arsenal este incredibil, a comentat poliţia. A fost confiscat de asemenea un bloc de 1,1 kilograme de cocaină.

Citește și: Guvernul spaniol denunță violențele din Catalonia

Armele, care erau furate, aparţineau probabil unei „unităţi locale a crimei organizate”, a mai indicat poliţia, care l-a arestat pe cel care închiriase garajul.