DISTRIBUIȚI
ansa

Poliţia italiană a anunţat miercuri destructurarea a două grupuri infracţionale la Palermo, unde acestea recrutau persoane vulnerabile care acceptau să le fie fracturate oasele pentru a primi bani din fraudarea asigurărilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Bandele, care acţionau independent una de cealaltă, recrutau toxicomani, alcoolici sau persoane aflate în mari dificultăţi financiare, pentru a înscena pretinse accidente rutiere şi a încasa bani de la asigurări.


Citește și : Italia: Scandal după un anunţ antiromi făcut într-un tren pe ruta Milano-Cremona-Mantua

Poliţia a precizat că au fost arestate 11 persoane, printre care şi o infirmieră care le furniza victimelor analgezice, care să le atenueze ţipetele în momentul în care le erau sparte oasele cu ajutorul unor gantere.

Victimele erau aşezate apoi pe marginea şoselei în împrejurimile oraşului Palermo, unde martori falşi le povesteau echipelor de urgenţă chemate la faţa locului cum s-ar fi petrecut pretinsele accidente.

Bandele le promiteau victimelor 30% din sumele primite de la asigurări – ce puteau ajunge, în funcţie de gravitatea rănilor, până la 150.000 de euro -, şi le lăsau să aleagă ce oase să le fractureze.

Citește și : Coaliția de centru-stânga din Slovenia l-a nominalizat pe Marjan Sarec la funcția de premier

Însă, potrivit poliţiei, victimele primeau în realitate doar câte 50-100 de euro, chiar dacă, în urma rănilor, ajungeau imobilizate într-un scaun cu rotile.

Mai mult, în ianuarie 2017, una din bande a ucis din greşeală un tunisian în timp îi fractura un os. Aceasta nu i-a împiedicat pe criminali să depună trupul victimei pe marginea şoselei pentru a cere despăgubiri, a explicat poliţia italiană.